LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Egészségügyi kérdések

Téma: Hipotónia, laza ízületek, bedőlő boka, lúdtalp

Hipotónia, laza ízületek, bedőlő boka, lúdtalp 11 éve 7 hónapja #21953

Masszírozás, torna, szupis cipő, lúdtalpbetét, meg ami még eszünkbe jut. :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Hipotónia, laza ízületek, bedőlő boka, lúdtalp 11 éve 7 hónapja #21956

Szerintetek ha egész kicsi korban észrevették volna, hogy bedől a bokája a gyereknek, akkor lehetett volna vele valamit kezdeni? Dévényesnél voltunk, de azt mondta, hogy szupis cipő kell és ennyi.
Javul ez idővel? Mert én nem érzékelem! A Szupi+-t gyártó cipész mondta, hogy az iskolai tesióráktól szokott nagyot javulni. (De ha nem járunk suliba...?)

Válasz: Hipotónia, laza ízületek, bedőlő boka, lúdtalp 11 éve 7 hónapja #22067

• daisy
  • daisy profilkép
4 éves státuszvizsgálaton nekünk is mondták, hogy szupis cipő kell....Hát feladták a leckét! Azt hiszem nekem is rá kell szakadnom ez ügyben a netre. A helyi gyógy. segédeszköz boltban az eladó még ki sem tudta mondani a nevét. :-)

Válasz: Hipotónia, laza ízületek, bedőlő boka, lúdtalp 11 éve 7 hónapja #22069

A Nagy Lajos király útján van egy pici bolt, mi ott szoktuk venni, van Szamos, Salus, Supi+, azt nem tudom, hogy Maus van-e. A plázákban lévő gyerekcipősök tapasztalatom szerint drágábbak.

Válasz: Hipotónia, laza ízületek, bedőlő boka, lúdtalp 11 éve 7 hónapja #22071

• daisy
  • daisy profilkép
Mire felkocsikázunk a cipő 2-3 eFt-tal drágább lesz........ Lassan megszokom, hogy mindennel így vagyunk, pedig azt gondolná az ember, hogy Ráckeve és Lacháza még nem is a világvége infrastruktúra szempontjából. Pedig dehogynem!!!!

Válasz: Hipotónia, laza ízületek, bedőlő boka, lúdtalp 11 éve 7 hónapja #22073

Hát igen, sajnos. :(

Válasz: Hipotónia, laza ízületek, bedőlő boka, lúdtalp 11 éve 7 hónapja #22106

• daisy
  • daisy profilkép
Itt van egy cikk a "szupi" supi cipőkről, talán érdemes elolvasni. Elgondolkodtató!

www.valovilag.org/index.php?page=/News/M...zupinlt-gyerekcip_11

Válasz: Hipotónia, laza ízületek, bedőlő boka, lúdtalp 11 éve 7 hónapja #22115

Abban egyetértek a cikkíróval,hogy egyedi gyártású cipők kellenének a gyerekeknek. Van is rá lehetőség - csak éppen azon is pontosan ugyanaz a talp és sarokdöntés van, mint a szabványon. Érdekes.
Abban is igaza van, hogy ha nem dől a gyerek bokája befelé, akkor felesleges a szupis cipő. Csakhogy egy orvos egy egészséges lábra nem ír szupisat... Viszont sok szülő simán ráadja a gyerekre, ha örökölnek, mondván nem árthat. Dehogynem.
Nálunk egyébként enyhén szólva indokolt, igazából már lúdtalpbetétet kellene hordania. Fel is írta neki az orvos az egyénre szabottat. Elmentünk az ajánlott gyógyászati segédeszközöshöz, aki is közli, hogy ekkora gyereknek nem tud egyedit csinálni! :huh: A "bóti"meg persze feltörte a lábát. Úgyhogy szeptemberben futhatom emiatt a köv. kört.

Válasz: Hipotónia, laza ízületek, bedőlő boka, lúdtalp 11 éve 7 hónapja #22119

• daisy
  • daisy profilkép
Hát nálunk még messze nem biztos, hogy kell......Ugyanis a védőnéni ránézett 2 méterről, még a zoknit sem vetette le vele, és így állapította meg. Ebből kifolyólag azt hiszem az én következő köröm meg egy gyermek ortopédus lesz. A hócipőm tele van ezzel az állandó rohangálással, mert természetesen az sincs a városban.
Vááááá....Vissssszzaaaa akarok költözni Pestre!!!!!!!

Válasz: Hipotónia, laza ízületek, bedőlő boka, lúdtalp 11 éve 7 hónapja #22122

Jaaa.... Hát az tényleg kevés. (Meg aztán az ortopédus felírja receptre, azért az úgy mégis jobb.)
Ezt megértem. Egyébként még régebben bennem is felmerült, hogy jó lenne odaköltözni (rokonságnak ott van telke), szép környék, nyugi, vízpart... De én nagyon városi vagyok, ha nincs kb. a sarkon minden (az orvostól a bolton át az oviig), akkor már rosszul érzem magam.

Válasz: Hipotónia, laza ízületek, bedőlő boka, lúdtalp 11 éve 6 hónapja #23222

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Képzeljétek jön a suliba egy ortopéd szakorvos aki megvizsgálja a gyerekeket és közgyógyra felírja a cipőt és így ingyenes. Ismeri vki a Betét kft.? Mindegy milyen cipőt választok fizeti az oep? v. csak a ....?

Válasz: Hipotónia, laza ízületek, bedőlő boka, lúdtalp 11 éve 6 hónapja #23223

A supisat írhatják közgyógyra és a lúdtalpbetétet. De a supison belül mindegy, hogy zárt, vagy szandi.

Válasz: Hipotónia, laza ízületek, bedőlő boka, lúdtalp 11 éve 6 hónapja #23268

• Domesz
  • Domesz profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Hipotónia, laza ízületek, bedőlő boka, lúdtalp 11 éve 6 hónapja #23270

Domesz, gondolom a körzetes szakrendelésre.
Oldalmegjelenítési idő: 0.142 másodperc