LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Egészségügyi kérdések

Téma: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma

Válasz: Adókedvezmény 10 éve 11 hónapja #29375

Amikor megkaptam a dg.-t, akkor azt hittem, hogy ez mindössze annyit tesz, hogy kenyeret meg tésztát nem ehetek és kész, azt meg eddig se nagyon ettem. Ehhez képest teljesen át kellett emiatt szerveznünk az életünket és tényleg anyagi csőd. :(
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Adókedvezmény 10 éve 11 hónapja #29378

• Anya
  • Anya profilkép
Igen, kenyérsütőgép ha másért nem a dagasztás miatt, de csak "olyan" liszttel készült tésztát tehetsz
bele, normált nem...
Külön edények, amiben "normál" kaját nem készíthetsz...
Gyakorlatilag mindenben van sikér, glutén, stb. tehát ezeket nem eheted.
(Mindkét gyerek tejcukor érzékeny, ergo minden termék leírását el kell olvasnom, és hát látom hogy miket
tesznek bele a legártatlanabbnak tűnő kajákba is... :sick: )
Ja, és egy kg kenyérliszt keverék amit ehetsz, majdnem 1000 ft-nál kezdődik, a határ a csillagos ég.

Válasz: Adókedvezmény 10 éve 11 hónapja #29384

Az én fiam se bírja a tejet, úgyhogy így aztán meg még egyszerűbb az élet. :unsure:

Válasz: Adókedvezmény 10 éve 11 hónapja #29386

• Anya
  • Anya profilkép
Gyakorlatilag majdnem mindenben van tejpor,vagy tejcukor, vagy írópor, v. savópor, v. starterkultúra,stb.....
Elegem van.
Kivették a tartós betegségek közül a tejcukor érzékenységet, semmi támogatást nem adnak rá, mire kiderült
a dolog, már nem támogatták.
A múltkor is valaki megjegyezte, ugyan már, csak nem ihat tejet :S
Aztán elmagyaráztam neki.

Válasz: Adókedvezmény 10 éve 11 hónapja #29387

• Anya
  • Anya profilkép
Ugyan nem ide tartozik, de hogy kell a vendégek elől rejtve bejelentkezni?

Válasz: Adókedvezmény 10 éve 11 hónapja #29388

Ha csak annyi lenne, már az is sokba kerül. Nálunk elfogy napi 1 zab- vagy mandulatej. A tej 170 ez meg 700.

A fölső ikonsoron jobbról a 8. (2 emberke). Az egész szöveget kijelölöd és utána kattintasz rá.

Válasz: Adókedvezmény 10 éve 11 hónapja #29400

• Anya
  • Anya profilkép
Vérvétellel állapították meg a tejfehérje érzékenységet?
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Adókedvezmény 10 éve 11 hónapja #29401

Nem, itt a fórumon a lányok diagnosztizálták. :) És igazuk volt.

Válasz: Adókedvezmény 10 éve 11 hónapja #29404

• Anya
  • Anya profilkép
Megkérdezhetem milyen tünetei voltak? :)

Válasz: Adókedvezmény 10 éve 11 hónapja #29407

Vírusfertőzést követően jött ki a dolog, nagyon durva, elhúzódó hasmenéssel. A tejmegvonásra ez azonnal elmúlt (előtte kísérleteztem részlegessel, attól nem).

Tej- és gluténérzékenység 10 éve 11 hónapja #29409

Átraktam a beszélgetést egy eggyel relevánsabb topicba. :)

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 8 hónapja #31611

Ugyan a témához nem szorosan kapcsolódik, de azért érdekes, úgyhogy leírom. Kimni hívta fel a figyelmemet arra (nekem nem tűnt fel), hogy mióta gluténmentesen vagyok, azóta nem voltam beteg, pedig előtte folyamatosan elkaptam mindent a gyerektől. Ebben a tanévben meg semmit!
Hozzáteszem, hogy a gyerek is gluténmentesen van, de nem 100%-osan, mert evésterápia keretében próbálkoztunk ezzel azzal, amiben van/lehet glutén, tehát mondjuk 90-95%-os diétán van. De ő nem is lisztérzékeny, míg én igen.
Ezt meg lehagytam: a gyerek folyamatosan beteg volt egész évben, tehát neki ez a diéta nem oldotta meg a dolgot.
(Most viszont, hogy nincs gyerekközösségben, már semmi baja.)
Az autizmusból eredő problémáinkban sem a 100%-os tejmentes, sem pedig ez a részleges gmentes diéta nem csinált semmit. (Mivel Z. nagyon egyenletesen fejlődik minden téren, nincsen visszaesés és nagy ugrások sem, ezért jól látszik, hogy mi használ és mi nem.)

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 4 hónapja #34222

Próbálkozunk a gyerkőcnél gluténmentes diétával, de a bolti gluténmentes kenyereket nem eszi meg.
Nincs valakinek bevált repetje ami ehetőnek mondható?
Szereti a kenyeret kolbásszal, májkrémmel stb, jó lenne ha megenne valamilyen gluténmentest is.
Pár napja keztük, de mintha nyugodtabban aludna és viselkedne. Persze lehet nem függ össze.
Amúgy allergia teszt negatív, de folyamatosan vannak pöttyei, sokat trüsszög, nyugtalanul alszik és sűrűn van felsőlégúti megbetegedése.
Olvasgattam sokat ezügyben és ha jól értelmezem egy étel intolerancia vizsgálatra lenne szükségünk?

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 4 hónapja #34228

Skodajoe, ennek így semmi értelme. Vagy diétáztok, vagy nem. Viszont a diéta nem azt jelenti, hogy akkor kenyérből gmentest kap és kész, enyhén szólva komplikált és drága, én csak akkor javaslom, ha kimutatott gluténérzékenység van.
Nekünk nincs kenyérsütőnk, így a Schär-nek vesszük az egyik kenyerét, az jó, ha érdekel, kikeresem, de az is brutálisan drága.
Ha pöttyös, akkor lehet próbálkozni a tej kizárásával, állítólag szokott használni, nekünk erre nem vált be. A felsőlégúti az az életkora miatt van, majd 7 éves korára elmúlik, sajnos tapasztalatom alapján azt nem lehet megszüntetni semmivel. Nekünk idáig átlag havi 1-2 volt, most nyár óta meg talán kettő. Viszont mostanában meg rendszeresen elkapja a hasmenéses vírusokat és ennek eredményeként nem bírja a tejet (hasmenést okoz), teljesen ki kellett iktatni, de azt is úgy, hogy nyomokban sem lehet semmiben tej és még így sem az igazi, most épp meggyanúsítottam a szorbitot, mától azt is kizárjuk (szorbitos az allergiagyógyszere). Viszont tej és gmentesen is pöttyös a gyerek. Sőt, kifejezetten ronda időnként az ekcémája. (És pont ugyanannyira auti, mint korábban, még mindig.)

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 4 hónapja #34229

Szanya1
Tejmentesen vagyunk kb 3 hónapja. Tejtermékektől nem volt gond, de a tejtől ment a hasa. Egyből tejmentes tanácsoltak, amíg nem jönnek meg a laboreredmények. Megjöttek, minden negatív, a héten megyünk kontrollra és beszélünk róla, hogy próbáljunk e neki újra adni vagy ne.
Természetesen a glutén esetében nem csak a kenyeret zártuk ki. Rizslisztel, kukoricalisztel sűrítünk stb. Említett kenyeret kipróbáltuk, öklendezik néha tőle. Ezért lenne jó valami ehető recept. Persze erről is beszélünk majd a főorvosnővel. Főként a pöttyösödés és az alvási problémák miatt próbálkozunk, persze lehet nincs köze hozzá.

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 4 hónapja #34230

Nem tudom, melyiket próbáltátok, ez az egy ehető szerintem:http://www.eheted.hu/schar-classico-kenyer-300g.html#.VGstqPmG9mg

Talán a többiek tudnak jó kenyérreceptet. Mi csak Marble Cake receptekkel kísérletezünk, hátha le lehetne a boltiról szoktatni a gyereket, de hiába a fáradozás, csak a bolti jó neki. :(

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 4 hónapja #34232

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Skodaje, merre laktok? Ha Bp, akkor a Dieta ABC ben (Üllői út)helyben sütnek kenyeret, Schar lisztből. Frissen nagyon finom. Én 2 hetente veszek és felszeletelve lefagyasztom.
A GAPS diéta is nagyon jó emésztési problémákra, de az több mint egy tej és glutén mentes diéta. Ha komoly allergiákkal küzdötök akkor is érdemes megpróbálni, nem csak az autizmus miatt:) Abban viszont alapvetően kerülik a magliszteket.

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 4 hónapja #34248

Tomger
Kecskeméten lakunk, de talán kaptam egy tippet tegnap, hol van friss glutébmentes kenyér. Igazából nincs emésztési probléma. Széklet rendezett, hasfájás nincs, nem fogja, nem sír. Állandó vándorló pöttyeink vannak, éjszakai forgolodás, súlygyarapodása lassú nagyon. Kb egy hete nem eszik glutént és éjjel nyugodtan alszik. Pöttyök megvannak. Persze lehet nincs összefüggés, de hátha.

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 4 hónapja #34390

Na hétvégén kísérleteztünk gluténmentes kenyér sütéssel.
A favorit a Mester Család kenyérpora lett, a terméken található leírás alapján elkészítve.
Vannak különféle poraik: palacsinta, pizza, muffin, galuska stb. Ki fogjuk próbálni azokat is.
Fiatalember bevágott két szelettel vacsira egy kis margarinnal és kolbival :)

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 10 éve 3 hónapja #35025

Sziasztok!
Ha nem gond, megosztom a friss tapasztalataimat.
Tavaly nyár óta vagyunk tejmentes étrended (ekkor még nem volt sejthető az autizmus)
Kb 2 hónapja kezdtük a gluténmentes étrendet. Azóta ami szembetűnt, hogy nyugodtabban alszik és nyugodtabb, nem dobálja a játékokat, újra tologatja az autóit. Persze nem akartunk minden a gluténra fogni, lehet ez természetes fejlődés, vagy akár a tsmt hatása is.
Szilveszter éjjelén a Mi figyelmetlenségünkből belemászott a fiatalember a chipszes tálkába, így gondoltuk megpróbálkozunk a glutén visszaterheléssel. Ezt terveztük a közeljövőben amúgy is, hogy tudjunk mit mondani a dokiknak a további kivizsgálás miatt.
Viszont, most jött amire nem gondoltunk. Másfél nap glutén fogyasztás után, elkezdett rengeteget pukizni, később jött a hasmenés is. Újra elkezdett őrjöngve szaladgálni, sikoltozni, dobálózni, harapni Minket, stb. Ezeket már nagyon rég óta nem csinálta.
Úgyhogy holnaptól folytatjuk a glutén és tejmentes életet, remélem jó irányba halad a próbálkozásunk.
Oldalmegjelenítési idő: 0.128 másodperc