LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Patrícia és férje Németországban nevelik gyermekeiket. Domi és Letti fejlődése nem tipikus, de nem is egyforma. A videósorozatból megismerhetjük a gyerekeket és szüleiket is, valamint láthatjuk a német és magyar ellátási rendszer közti különbségeket is. 

A második részben Patrícia bemutatja azokat a segédeszközöket, amiket a mindennapok gördülékenyebbé tételéhez használnak. Az első 15 percben a kommunikáció megkönnyítésére használt kártyákat, mappákat, illetve tabletet mutatják be, ez után bemutatják hogyan és mivel tudták elérni, hogy Domi előre tudja tervezni a napokat, hónapokat, illetve hogyan tudja beosztani a mindannapi órákat például time timer segítségével.

Fotó: Domi és Letti 

A videóban látható vizuális támogatások rendszere szépen felépített, jól támogatja Domit, a hatása érzékelhető. 

A szülők életét is megkönnyítő különbség a magyar rendszerhez képest, hogy Németország jelentősen támogatja az autista gyermekek fejlődését pl. a vizuális támogatások finanszírozásán keresztül, pl. tabletet kap a gyermek kommunikációt segítő alkalmazással, valamint fizetik a taxit, amellyel a szülő fejlesztésre tudja vinni a gyermekét.

 

 

Ha nem láttad a videósorozat első részét, akkor itt megtekintheted: Domi és Letti 1. rész - Az autizmus tünetei babakortól