LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27960

• frog
  • frog profilkép
En ott voltam az eloadason. Szerintem nektek a szuloket kell megtanitani mindenre, mert az ovonok nem fognak kartyat kesziteni . De akikel beszeltem nyitottak voltak a hasznalatra. Kulonben szerintem sokkal tobben voltak mint 30 lehet az 50. Meg mint ahogy tudjuk minden gyerek mas ,igy a szulo tudja naluk mi az ami kell. Pl mondtatok a fekete pontot. A fiamnak pl kell a negativ visszajelzes is.Ő ilyen. Erre nekunk jo a szomoru arc vagy a fekete pont.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27962

Frog, de jó, hogy bejelentkeztél! Igen, éreztem, hogy 30-nál több lehetett, de mivel azt az infót kaptam, hogy 30-an jelentkeztek be kb., azért indultam ki ebből a számból. Érdekes különben, hogy egy kerületi szintű auti témájú rendezvényre ennyien eljönnek.

Láttam ám, hogy több dologgal nem értesz egyet. :) Érdekes, hogy motiváló a fiadnak a fekete pont. Mire válik be? Milyen szituációban? Természetesen van olyan helyzet, ahol kell negatív visszajelzés, ezt mi is használjuk, de építő jelleggel, szabályoldal formájában. Magában szerintem egy fekete pont semmit nem ér. (Egyébként egészen konkrétan büntetést és megvonást mondtam, a fekete pont csak jellemző iskolai példa volt.) Ha a fekete pont vagy egyéb neg. visszajelzés szövegkörnyezetbe van helyezve és olyan dologra vonatkozik, amire a gyereknek van saját hatása (képes megoldani azt, hogy legközelebb ilyen ne legyen), akkor van értelme, más esetben nincs.

"Szerintem nektek a szuloket kell megtanitani mindenre, mert az ovonok nem fognak kartyat kesziteni." Furcsa volt ez a vegyes felállás, hogy szülők és pedagógusok együtt. De tulajdonképpen mindegy. Úgy látszik, nem ment át eléggé az az infó, hogy "együttműködés". Nagyon rövid volt az idő a kérdések kifejtéséhez, de nem véletlenül mondtam, hogy a szülőknek és a pedagógusoknak is meg kell tenniük mindent a zökkenőmentes mindennapokért. Én úgy gondolom (de lehet máshogy is), hogy a szülő és a gyp. dolga a vizuális megsegítés technikai oldalát megteremteni és otthon betanítani, az óvoda dolga meg az, hogy használja.

Én egyértelműen fontosabbnak tartom a pedagógusok elérését, mert ahogy írod, a szülőket könnyű (könnyebb) megtanítani erre és szülőtréning sok helyen van (és valóban, a szülő jobban tud(hat)ja, hogy mi kell a gyereknek). A pedagógusok kevésbé motiváltak és mivel nem élnek ebben, nehezebben is hangolódnak rá. Én meg szeretem a kihívásokat. :)

Jó lett volna, ha kicsit több idő lett volna, odahívtalak volna előre, hogy vitatkozzunk kicsit. :) A vitákból rengeteget lehet tanulni és sokkal jobban megjegyzik, mint egy sima előadást.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27963

• hevi
  • hevi profilkép
  • Nem elérhető
Szanya és Tomger gratulálok az elöadáshoz.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27964

• hevi
  • hevi profilkép
  • Nem elérhető
Mindenki leszokta irni az örömeit,hát most én is jövök néhánnyal.
Szombaton este az én fiam nagyon szomjas lehetett mert anyukámnak vitte a poharat és közölte:
-INNI.
Utána talált egy kis papirost meg egy ceruzát és elkezdett firkálgatni,egyedül.
Hétfön az oviba a lányok rajzoltak és kitartóan figyelte öket,azok meg közben magyaráztak neki.
Tegnap délelött szedett nekem virágot itt az udvarba ,de nem egy szálat ám,hanem egy marékra valót.A kiskutyusokat pedig simogatt,nem rugdosta mint a múlt héten.
Ezek most nagy dolgok nekem,mert ennyi egyszerre nem szokott történni.Kösz,hogy van kinek leirni.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27965

Tomger, Szanya, nagyon aktívak vagytok. :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27966

Hevi, köszi!

Szuper, ezek a nagy dolgok! :) Mostanában azt hiszem, egyre több örömről fogsz tudni beszámolni. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27967

HáromMackó, csupán megtettük, amit megkövetelt a haza.
(Aztán elmentünk haza...)
Ouuuh... Bocs. :laugh:
Gondolom már világos, gyermekem honnan örökölte a rendkívül fárasztó humorát. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27968

Szanya:
Ez azért akkor is nagy dolog, és nagyon fontos, szerintem. :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27969

A fárasztó humor szerintem is nagyon fontos, olyan mint az Aszpirin, mindenre jó.

Uh, na jó, azt hiszem jobb, ha lepihenek. :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27970

• frog
  • frog profilkép
Fekete pont nálunk én kértem. Persze nem minden nap, de ha nagyon megérdemli nálunk motivál. Pl. minden nap kap jutalmat az egy kis édesség ha jól "dolgozik" az iskolába. Mindig leírják ha nem szövegesen leírva kapom mi a gond és ott a fekete pont vagy a szomorú arc. Igy a viselkedés fűzetett mutatom meg és érti nem itthon van a gond, hanem az iskolába . Amit itthon magyarázok, rajzolok, kérek azt a suliba is úgy kell csinálni.

Az előadás korrekt volt, csak hiányoltam a szakemberek szemszögéből. Ők, hogy gondolják .Tudom lett volna az is (vagy volt is) , de nekem elkellet jönni, mert a gyerek várt a folyóson. Szerintem még többen lettek volna, ha jobban hirdetve van a szülök részére, de így sem fértünk el.

Vitatkozni nem tudtunk volna. Minden gyerek más. Az én fiamnál van ami nem jön be és van ami olyan jön be ami nem auti megoldás. Amit az arcomon láttál nem nektek szólt. :silly: Csak nekem sok a negatív tapasztalatom mi megy át ilyenkor a fejekbe. Tényleg megoldás csak a nyitott ped. és szülő kapcsolat lenne, de én ezt az integrációba sajnos nem tapasztaltam. Itt a suliba maximálisan jól működik.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27972

Meg lesz tartva a szakemberes! Április 6. után lesz valamikor, de még áprilisban. Én nagyon kíváncsi vagyok rá.
Hát igen, hogy mi ment át, arra nézve nekem is vannak kétségeim. De sokszor kell ismételgetni és akkor talán... :laugh:

A tanítónéniteket tényleg az ember a legszívesebben hazavinné magával. :laugh: Elhiszem, hogy velük könnyen lehet kommunikálni. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27973

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Megy valaki a mozaikos tesóprogramra? Én nagyon gondolkozom rajta, jó lenne úgy eljutni, hogy van ismerős is. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27975

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
"Én egyértelműen fontosabbnak tartom a pedagógusok elérését, mert ahogy írod, a szülőket könnyű (könnyebb) megtanítani erre és szülőtréning sok helyen van (és valóban, a szülő jobban tud(hat)ja, hogy mi kell a gyereknek)."- Ja és érdekében is áll!
A pedagógusok kevésbé motiváltak és mivel nem élnek ebben, nehezebben is hangolódnak rá.- sajnos nem értik meg, hogy könnyebb lenne a dolguk.
Szerintem is minél több ilyen egymásra épülő előadás -beszélgetős találkozó kéne pedagógusok és szülők között. Jó lenne, ha tudnák nem csak elvárásaink vannak feléjük, hanem segíteni is szeretnék egy-két recepttel.

Én amit nagyon hiányolok még pedagóguséknál, de talán más szakmában is, hogy a jó, dolgokat nem veszik át egymástól. Vannak ugyan továbbképzések, de egymástól házon belül nem tanulnak. Jó lenne, ha az igazgató tudná motiválni akár egyszerű:-De jól csináltad ezt Gizi! Kötelezném őket egymás csoportjának működésnek megismerésére is, amikor nagyon tartják az értekezleteket.-Már itt is vannak a reformjaim! Szavazzatok rám! ;) :laugh:

frog: aztán óvatosan az édességes motivációval! ;)

Szanya: azon szívesen ott lennék!

Labolen: Kicsit jobban propagáld!

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27976

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Süni: igenis! :D

Most küldtem el a jelentkezést a Mozaikos Tesó képzésre. Nagyon tetszik a programjuk, ingyenes, két napos képzés. Remélem még van hely, várom a visszaigazolást. ;)
Akinél van testvér, és 12 év alatti, az nézzen rá a programra (kint a főoldalon is megtalálható a naptár résznél). Jó lenne, ha együtt tudnánk menni innen többen is. :)
Nálunk amúgy tényleg aktuális kérdéseket fognak felvetni a program szerint, mikor és hogyan mondjuk el, hogyan jusson elég figyelem a tesó mellett a másikra, főleg ha épp fejlesztjük az autinkat. És nálunk ez minden este probléma, hogy szegény lányomnak csak suttogni szabad a megoldást a mesével kapcsolatban feltett kérdésemre, és ez tuti nem a legjobb módszer... :dry: Persze megdicsérem, csak mégis. Na erre várok választ jövő héten. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27979

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Labolen: tényleg érdemes egy ilyen tesótréninges dolog! Dávidnak nagyon jó volt, mert rájött, hogy a tesónál van autibb is! :laugh: Ugyan ott sajnos minket nem tanítottak meg osztódni a két gyerek között! ;)

"És nálunk ez minden este probléma, hogy szegény lányomnak csak suttogni szabad a megoldást a mesével kapcsolatban feltett kérdésemre, és ez tuti nem a legjobb módszer... Persze megdicsérem, csak mégis." -persze gondolom, hogy van, hogy B. teszel fel kérdést és van, hogy L.-nek. Tanítsd B.-nek, hogy a megoldást próbálja meg körül írni L.-nek.:)

Ha lesznek megoldásaid a képzés hatására írj majd egy kis beszámolót légyszi, mint a Szanya képzés sorozatnál! Köszi-köszi! ;)
Nálunk már egy olyan tesó képzés kéne, ahol a gyereket próbálják lebeszélni, hogy ő akarja átvenni a tesó nevelését és az életében felmerülő problémák megoldásának kiagyalását. Néha olyan kérdéseket tesz fel, amire még én se tudom a választ. Kezdem utálni a Mi lesz, ha?-kérdéseket. -rávilágít arra, hogy én már csak kis lépésekben gondolkodok előre, régen dg. környékén merültek fel bennem a Dávid által feltett problémákon való gondolkodás a jövő irányába.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 4 hónapja #27983

• frog
  • frog profilkép
Óvatos vagyok a csokival.

Nagyon várom az előadást (szakmai) Remélem meghívnak.

]Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
[/hide]

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #27984

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
frog, erről a cirkuszlátogatásról egy másik anyukától is hallottam, hogy fergeteges volt és mennyire élvezte az ő lánya is.
Ha hantázik az jó. Ha ez tényleg így van, hogy tudatosan viccel, az egy magasabb szint.

Érdekes, hogy az én fiam viszont ugyancsak hantázik, csak más értelemben, nincs mögötte az átverés szándéka. Ő komolyan gondolja, hogy az úgy volt és mesél össze vissza mindenfélét, ami nem a valóság. Ez kiszámíthatatlan, hogy mikor mondja az igazat és mikor "száll" így el a fantáziavilágában.

Labolenküldtem mailt!

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #27986

Frog, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szerintem biztosan meghívnak az előadásra!

Süni, ha megkapom a meghívót, megpróbálom megkérdezni, hogy jöhetsz-e. Egyébként tudtam, hogy jönni akarsz majd, úgyhogy el is kezdtem leírni a könyörgést, hogy vinnék még esetleg 1 vagy 2 anyukát más körzetből, de aztán úgy voltam vele, hogy ráér megkérdezni, ha már megvan az időpont.

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #27987

Palyamodositasra keszultok Szanya Tomgerrel? Felvilagosito eloadasok szuloknek? :)

Hat igen en is gondolkodom, hogy vmit ki kellene talalni es ujitani kellene

Válasz: Autizmus mindennapok 11 éve 3 hónapja #27988

Elsősorban pedagógusoknak.
Oldalmegjelenítési idő: 0.705 másodperc