Frog, de jó, hogy bejelentkeztél! Igen, éreztem, hogy 30-nál több lehetett, de mivel azt az infót kaptam, hogy 30-an jelentkeztek be kb., azért indultam ki ebből a számból. Érdekes különben, hogy egy kerületi szintű auti témájú rendezvényre ennyien eljönnek.
Láttam ám, hogy több dologgal nem értesz egyet.

Érdekes, hogy motiváló a fiadnak a fekete pont. Mire válik be? Milyen szituációban? Természetesen van olyan helyzet, ahol kell negatív visszajelzés, ezt mi is használjuk, de építő jelleggel, szabályoldal formájában. Magában szerintem egy fekete pont semmit nem ér. (Egyébként egészen konkrétan büntetést és megvonást mondtam, a fekete pont csak jellemző iskolai példa volt.) Ha a fekete pont vagy egyéb neg. visszajelzés szövegkörnyezetbe van helyezve és olyan dologra vonatkozik, amire a gyereknek van saját hatása (képes megoldani azt, hogy legközelebb ilyen ne legyen), akkor van értelme, más esetben nincs.
"Szerintem nektek a szuloket kell megtanitani mindenre, mert az ovonok nem fognak kartyat kesziteni." Furcsa volt ez a vegyes felállás, hogy szülők és pedagógusok együtt. De tulajdonképpen mindegy. Úgy látszik, nem ment át eléggé az az infó, hogy "együttműködés". Nagyon rövid volt az idő a kérdések kifejtéséhez, de nem véletlenül mondtam, hogy a szülőknek és a pedagógusoknak is meg kell tenniük mindent a zökkenőmentes mindennapokért. Én úgy gondolom (de lehet máshogy is), hogy a szülő és a gyp. dolga a vizuális megsegítés technikai oldalát megteremteni és otthon betanítani, az óvoda dolga meg az, hogy használja.
Én egyértelműen fontosabbnak tartom a pedagógusok elérését, mert ahogy írod, a szülőket könnyű (könnyebb) megtanítani erre és szülőtréning sok helyen van (és valóban, a szülő jobban tud(hat)ja, hogy mi kell a gyereknek). A pedagógusok kevésbé motiváltak és mivel nem élnek ebben, nehezebben is hangolódnak rá. Én meg szeretem a kihívásokat.
Jó lett volna, ha kicsit több idő lett volna, odahívtalak volna előre, hogy vitatkozzunk kicsit.

A vitákból rengeteget lehet tanulni és sokkal jobban megjegyzik, mint egy sima előadást.