LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Újabb, többségében fogyatékossággal élő gyermekeknek és felnőtteknek szóló táborokra írtak pályázatokat az Erzsébet-program keretében - tájékoztatta Nagy Anna, a program szóvivője pénteken az MTI-t.

Ismertetése szerint az Erzsébet-programban öt további táborra lehet még jelentkezni május 20-ig. Az egyik az úgynevezett bicebóca-tábor, amelyre különböző fogyatékossággal élő - mozgáskorlátozott, vak, siket, értelmi sérült vagy halmozottan sérült - gyermekek jelentkezhetnek. Egy másik pályázati kiírás az esélytáborra szól, amely során fogyatékossággal élő felnőtteket visznek el egy hétre a fonyódligeti táborba. Ezek mellett ugyancsak a fogyatékossággal élő, 10 éven felüli korosztálynak két alkotótábort is szerveznek, egy ipar- és képzőművészeti, valamint egy tánc-drámatábort.

A négy táborban összesen 400 fogyatékkal élő gyermek és felnőtt üdülhet egy hétig a nyáron. Az egyhetes táborozások egy emberre eső önrésze kétezer forint, amiért teljes ellátást kapnak a táborozók.

Az ötödik, határtalan túra címmel meghirdetett pályázat magyar, de nem Magyarországon élő gyermekeknek szól. Ennek keretében a környező országokból ezer 8 és 15 év közötti gyermeket visznek el Zánkára nyaralni.

A bicebóca és az esélytáborba egyénileg, a többire csoportosan lehet pályázni. Az öt táborba kísérők jelentkezését is várják.

Nagy Anna arról is beszámolt, hogy a Kárpát-medencében élő gyermekek számára meghirdetett Erzsébet-vetélkedő döntőjét pénteken rendezték meg Budapesten. Mint kifejtette: a csapatok tavaly decembertől márciusig négy internetes fordulóban mérték össze tudásukat a Kárpát-medence földrajzáról, történelméről, kultúrájáról, és értékeiről. A versenyre összesen csaknem 300 csapat jelentkezett, akik közül a tíz legjobb - 8 magyar és 2 határon túli - csapat pénteken, egy budapesti döntőn mérkőzött meg. A győztesek összesen egymillió forint értékű - többi között mp3-lejátszót, rollert és könyveket tartalmazó - ajándékcsomagot kaptak - mondta az Erzsébet-program szóvivője.