LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Vannak néhányan, akik úgy gondolják, hogy az autizmussal élő gyerekek nem vágyakoznak, nem szeretnek ajándékot kapni. Igenis, a legtöbbjük szeret és valamilyen formában ki is fejezi a kívánságát.
A fejlesztés során nagy hangsúlyt fektetünk a vágyaik felszínre hozására. A „Télapó puttonya” remek alkalom.
A csoportunk gyermekeivel az elmúlt hetekben tudatosítottuk, hogy ki-mit szeretne kapni. A kívánságaikról készült rajzokat az ablakba ragasztották, mert azt mondták: „A Télapó akkor fogja látni!”
Mindenkinél közös volt a Pepsi és a Kinder tojás. Három hete olvastunk először Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő: Családi fészek című könyvéből. Azóta még szabadidőben is kérik a gyerekek, hogy olvassunk a sorozatból. Akik éppen mással játszanak vagy dolgoznak, azok is „fülelnek” a mesére.


alt



Két kisfiú kért Anna Petit. Az egyikőjük nagyon szeretne Pöttyös Túró Rudit és egy ilyen mesekönyvet. Sajnos anyukájának nincsen pénze a Pöttyösre. Ezt tudja, sőt ebből még azt is kikövetkeztette, hogy nem fog kapni Anna Petit sem „mert az nem akciós”. Nagyon vágyik a könyvre, ezért elkezdte magának lerajzolni, amit otthon is nézegethet majd.
 

alt

 

alt


 
Szüleiknek „könnyű dolguk van”, mert konkrétan megnevezik, amit kérnek. Még ilyeneket szeretnének a fiúk: Verdás autót, Boci csokit, Xbox-t és hozzá sportos játékot, Rózsaszín párduc mese DVD-t, Sajtos Chio Chips-et, Kinder csokoládét, lövöldözős csokit, Gumball csodálatos világ figurákat.
Autizmusban súlyosan érintett, nem beszélő egyik tanulónknak hatodikán megmutatjuk a legkedveltebb édességeit, amiből választhat.
Biztosak vagyunk abban, hogy az elmúlt hetekben végzett előkészítő munkáinknak meg lesz az eredménye: az autizmussal élő tanulóink örömmel fogják fogadni a Mikulás csomagot.

alt


Kovácsné Csabai Márta
Kovács Róbert