LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Egészségügyi kérdések

Téma: Szoptatás

Szoptatás 8 éve 11 hónapja #40899

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
  • 7 éves kissrácot terelő
Nálatok hogyan alakult a szoptatás auti gyerekkel babakorában? Már több helyen olvastam, hogy sok esetben nem sikerült vagy sok nehézség volt. Ha ment, akkor hogyan alakult az elválasztás?
Én most bizonytalan vagyok. Nálunk elég nehéz volt az első hónap, de utána belejöttünk és nem volt probléma. Az sokáig zavart, hogy nem értettem a babám jelzéseit, de igazából - már utólag látom - hogy nem is voltak egyértelműek, talán már akkor is enyhe gondok voltak a kommunikációval. Végül úgy döntöttem, hogy rábízom, hogy mikor választja el magát. Vajon egy auti gyereknél ez hogyan alakul? Valakinek van erről tapasztalata?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoptatás 8 éve 11 hónapja #40901

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Mi 3,5 honapig vergödtünk,de sehogy sem volt hatekony a dolog, szoval klasszikus elvalasztasrol nem tudok irni, egyszeruen egyik naprol a masikra at kellett terni mas megoldasra....es nagyon nem volt egyszeru az sem.
Mekkora most a gyerek? Eszik mar melle mindenfele dolgokat? Mennyire lesz ez nejez menet igy saccra?

Szoptatás 8 éve 11 hónapja #40902

• Sosanna
  • Sosanna profilkép
Én 8 hónapig szoptattam a kisfiam, de 2. hónaptól hozzátápláltam tápszerrel, mert kevés volt neki a tej. Ő saját magát választotta le, egyik nap már nem fogadta el és utána már hiába akartam, nem szopott, így elapadt a tejem is.

Szoptatás 8 éve 11 hónapja #40903

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
Aham, akkor tényleg nem volt egyszerű nálatok sem.
Luna beküldte:
Mekkora most a gyerek? Eszik mar melle mindenfele dolgokat? Mennyire lesz ez nejez menet igy saccra?
2,5 éves most. Eszik pár dolgot szerencsére (főleg ropogósakat, péksütit, tésztákat, pizzákat minimális feltéttel, nem eszik zöldséget, gyümit, tejterméket, most épp húst sem), szóval olyan 6-8-10 dolgot szeret, igazából ezzel már el lehet lenni. Szerintem a szoptatásból még mindig sokat profitál táplálék és megnyugvás szempontból is. Fogalmam sincs, hogy mennyire lenne nehéz elválasztani, mert nem próbáltam. Néha egész nap nem kéri, mert más érdekes dolgok lekötik. Még terelhető valamennyire, ezért gondolkozom a dolgon. Meg néha kezdem unni. :)

Szoptatás 8 éve 11 hónapja #40904

Az enyém (szerencsére) igen gyorsan leszokott a szopásról, mivel annyi tejem volt, hogy nem fért el a mélyhűtőben és hogy ne kelljen kidobni, ezért odaadtam neki mindig a régebbieket cumisból. Aztán mivel nem szopott, 8 hónap után végre elapadt a tej. Simán átállt a HA tápszerre.

Szoptatás 8 éve 11 hónapja #40905

• bobe
  • bobe profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szoptatás 8 éve 10 hónapja #40906

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok,
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szoptatás 8 éve 10 hónapja #40910

Sziasztok!

Az én lányom 3 év 3 hónapig szopott, 2 évig terveztem, de nagyon ragaszkodott. Igazából addig volt jó világ, amíg szopott, mert addig kéznél volt a "nyugtató". De persze már én is nagyon untam és fájt is. Nálunk minden egyes szopi elhagyása küzdelmes volt. A lányom utálja a változást, de auti lévén ez nem meglepő. Még a leginkább az vált be, hogy minden egyes szopi elhagyásánál új szabály volt: pl. házon kívül nem szopizunk, csak nappal, csak ha hazajövünk valahonnan stb. Minden új szabályhoz tartani kellett magam és akkor egy idő után beépült. Viszont az én lányom ordítós, volt ott minden, amíg egy újítást elfogadott. Aztán épp be akartam vezetni, hogy csak bölcsi után (máshonnan hazajőve nem), amikor egyszer azt mondta, hogy ő új szabályt hoz: többet nem szopizik. És akkor ezt betartattam, hát nem volt zökkenőmentes, de segített, hogy a saját szabálya volt.
8 éves ASDs kislány

Szoptatás 8 éve 10 hónapja #40933

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
Nagyon köszönöm, hogy ennyien megosztottátok a történeteteket. (gyanúsan sok e :) )

Latonya hozzászólásán most elgondolkodtam, mert valóban jó "nyugtató", kb. mindenre jó, néha "életmentő". Azt hiszem, hogy még várok kicsit, amíg találok más hasonlóan jó eszközt. :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.104 másodperc